”Euro Night” – nytt Europaarrangemang i Washington

Lorton.Euronight.20080919 040.JPG
Sofia, Martin och Emma från Svenska ambassaden.
 

Lorton.Euronight.20080919 030.JPG
Som alltid i Washington träffar man på vänner och bekanta…
 

SOM ALLTID när det gäller att arrangera festligheter och evenemang bland de utländska ambassaderna i Washington är fransmännen bäst – kanske mycket på grund av en populär och drivande kraft — nämligen kulturattachen och direktören för La Maison Française Roland Celette. (För en del år sedan var det ju betydligt tuffare för landet…, men det är ju glömt nu…). Dessutom har man fördelen av att ha en ambassad som kan ta emot flera hundratals gäster. Häromsistens stod fransmännen som värd för den första av ”Euro Night”, ett firande av och med EU. Avsikten är att det ska bli en kontinuerligt återkommande festlighet var tredje månad. Men det är ett omfattande arrangemang för EU-ambassaderna, och det återstår att se om det praktiskt går att genomföra. I vilket fall deltog ett 20-tal EU-länder, med traditionell mat och dryck (bäst mat från Tyskland och Estland!), och Sverige fanns också på plats. Dansframträdande stod även på programmet och senare på kvällen blev det dans med Martine City Queen från Frankrike och diskomusik från 70-talet (Hot Stuff, Funkytown…) med ”Eurobeat” av DJ Arndt Peltner från Tyskland och Los Angeles.

Lorton.Euronight.20080919 035.JPG
Fler svenskor på ”Euro Night”.
 

Lorton.Euronight.20080919 047.JPG
Ett glatt gäng från EU-ambassaden i Washington.
 
FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>