Fundraiser med Howard Dean

 
Fundraising.Springland.20080918 021.JPG
DNC-ordföranden Governor Howard Dean, M.D., och senator Jon Tester (Montana) talade vid en fundraiser i nordvästra Washington på torsdagskvällen.
 

DNC:s (Democratic National Committee, det demokratiska partiets) ordförande och tidigare presidentkandidaten Howard Dean, tillsammans med senator Jon Tester från Montana, deltog vid en fundraiser och mottagning för The Obama Victory Fund i ett privathem i nordvästra Washington på torsdagskvällen. Omkring 150 gäster av så kallad ”Washingtonelit” infann sig för att lyssna till Howard Dean och Jon Tester hur man tänker vinna presidentvalet den 4 november, och vad som kan göras för att uppnå detta mål. ”Det kommer att bli en mycket jämn strid. Underskatta aldrig republikanerna och deras taktik. Den har visat sig mycket effektiv under senare decennier. Istället för läppstift måste vi tala om och fokusera på de frågor som berör invånarna”, konstaterade alltid lika energiske Dean, som samtidigt menade att Obamakampanjen är den mest effektiva och disciplinerade på länge inom amerikansk politik. DNC-ordföranden talade också om ”USA:s förlorade prestige i världen, och att detta snarast behöver åtgärdas. För utan vänligt stämda allierade är det svårt att leda internationellt, och få gehör för sin politik. Att 200.000 tyskar kom för att lyssna på Barack Obama i Berlin visar att man vill ha rätt amerikanskt ledarskap, och det därför kritiskt att välja Obama/Biden. Vilken annan politiker skulle fått en sådan respons?”. Efter talet följde en omfattande frågestund, och en kvinna från Puerto Rico berättade om att hon har mardrömmar om presidentvalet och ytterligare fyra år av de senaste årens politik. ”Vad kan jag göra?” ”Bidra med tid och pengar — finansiella medel och arbeta för kampanjen”, var Deans svar. Och visst finns det en nervositet i demokratiska led. Det är mycket jämnt, med en liten ledning för Obama. Samtidigt menade Dean att Obamakampanjen är lugn. Dagen därpå skulle Dean vidare upp till Pennsylvania för fortsatt kampanjarbete.

Fundraising.Springland.20080918 008.JPG

 

Fundraising.Springland.20080918 003.JPG

Fundraising.Springland.20080918 007.JPG
Fundraising.Springland.20080918 009.JPG
Fundraising.Springland.20080918 020.JPG
Fundraising.Springland.20080918 005.JPG
Fundraising.Springland.20080918 018.JPG

FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>