University of Missouri-mottagning på Capitol Hill

CapitolHill.20080916 005.JPG
Mottagning på Capitol Hill
 

SÅ ÄR DET återigen dags för den årliga University of Missouri-mottagningen på Capitol Hill i Washington. I år i Rayburn Building, en av kongressledamöternas enorma byggnader, en koloss med marmorgolv och långa sterila korridorer, som endast avbryts av en och en annan flagga mellan de olika kontorsdörrarna. Av misstag hamnar vi först hos den amerikanska fackföreningsrörelsens American Federation of Teachers – lärarfacket — mottagning i ett annat rum. Dessa mottagningar i Washington, som liknar och avlöser varandra, och är på typiskt amerikanskt manér ett sätt att knyta nya kontakter och byta visitkort — ”networking”. Trevligt för att det ständigt är nya människor! Och, som i fallet med University of Missouri, med målsättningen att nå privata donatorer för fundraising. Till slut hittar vi platsen efter att ha kontaktat en vän som också är på väg till mottagningen. University of Missouri Systems nye president Gary D. Forsee tar emot gästerna, trevlig och lättillgänglig. Vi kom också på att det hus han tidigare bodde i Georgetown i Washington, såldes till honom av vår nuvarande granne. Forsee var tidigare CEO för Sprint Nextel Corporation, och tog över sin nya post i slutet av förra året. I ett tal, som avbryter allt ”small-talk”, presenterar han de framtida planerna för universitetet och sina närmaste medarbetare – och inte minst hur man ska nå privata donatorer för den fortsatta utvecklingen av läroanstalten. Det är inte lika mycket folk denna gång som tidigare år och så vitt jag kan se inga kongressledamöter eller senatorer, vilka ofta infinner sig vid just sådana här tillfällen för att visa sitt stöd. Det finns ju alltid ett politiskt val bakom hörnet!

CapitolHill.20080916 014.JPG
Ett upplyst US Congress, kongressbyggnaden.
 

CapitolHill.20080916 016.JPG

Den republikanska klubben The Capitol Hill Club, ett stenkast från kongressbyggnaden.

FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>